peter-rosendahl-blog-afslutning-på-eventyr-cover

Afslutningen på mit Kina Eventyr

Peter Rosendahl Ikke-kategoriseret Leave a Comment

I bunden af indlægget har jeg svaret på nogle spørgsmål som folk har stillet mig i forbindelse med at jeg er kommet hjem. Hvis du hellere blot vil læse dem, og ikke vil læse resten kan du hoppe direkte derned med knappen herunder 🙂

Se Spørgsmål


Tiden fra mit sidste opslag til hjemrejsen

De sidste 2-3 uger i Kina havde jeg rigtig travlt med at nå så meget som muligt. Det resulterede I at jeg ikke fik opdateret min blog. Hvad lavede jeg så? Jeg tilbragte så meget tid med mine kammerater som muligt og trænede så intensivt som muligt. Jeg havde en stav-form som skulle grades, en Tai Chi sværd form som skulle færdiggøres og ikke mindst en helt ny fist-form som skulle læres på blot 2 uger. Normalt tager det meget længere tid at lære en hel form, men jeg tiggede Sifu lidt så jeg fik heldigvis lov. “You really fast learning. No problem!” sagde han 😀 Tak!

Wang Xinglong Sifu og Peter Rosendahl i træningshallen i Kina
Vandretur til nærliggende stenbrud med Sam

Sam og jeg tog en vidunderlig vandretur på en 4-5 timer til et nærliggende stenbrud som jeg havde set på google maps. Det måtte vi da bare tjekke ud. Det var en fantastisk tur som jeg er glad for at vi nåede at opleve. Vi havde taget en termokande med så vi kunne få en kop kaffe med en fantastisk udsigt.

Sam foran stenbrud i Kina nær Kung Fu School China Vidunderlig flot regnvands sø i stenbrud Blad med flotte efterårsfarver ved stenbrud i Kina Stilhed før stormen med grusvej og flotte skyer
Changchun, tid til hygge og plejehjemsbesøg

Den sidste weekend fik jeg lokket både Sam og Kyle med mig til Changchun, hvor vi fik nydt nogle gode øl sammen i Changchuns søndags natteliv. Vi fik også smagt “Kinas stærkeste chickenwings”. De var praktisk talt uspiselige, men så fik vi da også en lejlighed til at få afprøvet vores Qi-gong skills.

Lækker belgisk sanwald øl på bar i Changchun Kina Kyle og Peter på bar i Changchun

Dagen efter stod det på et spændende besøg på et plejehjem, som min svigermor Bente har været med til at starte op. Hugo og Trine har endda også besøgt det, så det var lidt sjovt. Efter grundig rundvisning skulle de gamle lave Qi-gong, så Sam og jeg sneg os lige med for sjov. Det var en ret sjov oplevelse, og meget autentisk om man vil.

Peter foran Bentes 10 bud på kinesisk plejehjem Mr Wang, Kyle, Sam, Peter og Jimmi foran kinesisk plejehjem i Changchun

Så blev det desværre tid til at forlade Kina, og påbegynde den lange rejse hjem. Min rejsetid i alt var ca. 36 timer, med layover, eller “hangover” :D, i både Beijing og Paris. Dét var slutningen på dette eventyr – nu starter der et helt nyt 😀

2 måneder i DK er allerede gået

Det har været 2 turbulente måneder på mange måder. Vi er flyttet til Virklund i en lejebolig helt ned til Thorsø, med kort afstand til masser af vidunderlig natur. Trine er startet på arbejde igen. Silke er startet i dagpleje hos den sødeste dagpleje i Silkeborg. Jeg har bøvlet med min økonomiske situation, da der har været lidt komplikationer med min dagpengesituation. Jep, jeg er jobsøgende i øjeblikket 🙂

Vores tid til os selv har været en anelse sparsom, og det resulterer også i at vi ikke har haft det største overskud i hverdagen, selvom vi utroligt gerne har villet. Men vi nyder hinanden til fulde når muligheden er der, og hold nu op hvor er Silke blevet stor. Hun er simpelthen så dygtig, og man kan absolut ikke mærke på hende at jeg har været væk i 4 måneder. Det har virkelig været min største frygt ved at være bortrejst så lang tid. Hvad nu hvis hun ikke ville kendes ved mig når jeg kom hjem? Det har dog heldigvis ikke været noget problem.

Vores fantastiske udsigt i Virklund
Fantastisk udsigt over Thorsø fra vores lejebolig Smuk solnedgang over Thorsø i Virklund

Meget af vores tid går i øjeblikket med at få os etableret i vores nye hus i Virklund, og få skabt en god hverdag for både os selv, men da i største grad også Silke. Jeg har nydt at komme hjem og arbejde på mine malerier, som jeg finder stor ro i. Jeg regner med at det skal fylde en langt større del i min hverdag fremover, og jeg vil forsøge løbende at opdatere min side med mine værker. Jeg har oprettet en instagram side til mine malerier, og endda også en facebook-side – I er meget velkommen til at følge mig hvis interessen skulle være der. Jeg vil også løbende opdatere siden “mine malerier” med mine nyeste værker 🙂

Hvad med det jeg har lært i Kina?

Jeg forsøger at holde alt det jeg har lært i Kina ved lige, men det er svært at bruge lige så meget tid på det herhjemme som jeg kunne bruge på det i Kina. Men hvor er vores have dog fantastisk til at lave Tai Chi og Qi-gong i. Jeg har tænkt over at starte et Tai Chi basics hold op til foråret/sommer, hvor vi kan træne og gennemgå de grundlæggende ting i både Tai Chi og Qi-gong. Det kunne være en fantastisk mulighed for mig, både for at holde det ved lige, men også dele ud af den fantastisk viden jeg har opnået i forbindelse med mit ophold i Kina.

“Hvad har du fået ud af de 4 måneder?”

– er der mange der spørger…
Det er et virkelig godt spørgsmål, og da også ret relevant. Lad mig starte med at svare således. Før jeg fik idéen, og fandt ud af at det var muligt at komme afsted, havde jeg det virkelig skidt. Jeg var syg af depression, ked af det, sur og aggressiv. Da jeg fandt hjemmesiden på min kung fu skole ændrede mit humør sig drastisk. Jeg fik det gradvist bedre i forbindelse med at jeg trænede op til at komme afsted. Det var sindssygt spændende det jeg skulle, og jeg havde nok egentlig ikke rigtig nogen idé om hvad det egentlig var. Men jeg havde et mål – og sh*t hvor er det dog vigtigt. At have noget at stile efter. Noget der venter på dig, som gør dig glad. Det trak i hvert fald mig op af det sorte hul jeg var landet i.

Jeg er langt mere glad og positiv…

Nu efter jeg er kommet hjem, er jeg stadig den samme som da jeg tog afsted, men en ny og forbedret version. Det lyder måske lidt klichéagtigt når jeg skriver det sådan, men jeg kan mærke det er rigtigt. Jeg er langt mere glad og positiv. Jeg har overskud til både Silke og Trine. Jeg kan håndtere dagligdagens gøremål og udfordringer (uden at ødelægge døre – undskyld David…) De 4 måneder har uden tvivl været den bedste investering i mit liv, og for dét kan jeg takke jer. Alle jer der har bidraget har været med til at gøre det til en realitet for mig – I har været med til at give mig livet tilbage. Jeg er jer evigt taknemmelig, og jeg kan ikke takke jer nok. Jeg har jer stadig stående her på siden og ikke mindst i mine tanker.

Til slut vil jeg prøve at svare på de spørgsmål jeg har fået flest af, kort og præcist:


Spørgsmål:

Hvad har du fået ud af din tur til Kina?

Helt kort: jeg har fået mit liv tilbage. Jeg har tilegnet mig så megen viden om mig selv, som jeg ikke ville kunne have tilegnet mig på anden vis. Derudover har jeg stiftet bekendtskab med en ældgammel kultur og lært en masse om Tai Chi, Kung Fu og Qi-gong. Jeg er blevet stærkere, både fysisk og psykisk – og det mærkes tydeligt i hverdagen, ved mere overskud og større livsglæde. Dernæst har jeg mødt nogle mennesker i Kina, som har været med til at give mig håbet tilbage. I vil altid have en særlig plads i mit hjerte (I ved godt hvem I er!)

Havde du nogen forventninger eller forhåbninger?

Jeg havde en klar forventning om at lære Tai Chi, Kung Fu og Qi-gong. Jeg havde også en klar forventning om at jeg skulle gennemføre de 4 måneder og presse mig selv til det yderste. Jeg ved ikke om jeg havde nogle forhåbninger? Måske havde jeg jo nok en forhåbning om at dette ville give mig livsglæden tilbage og gøre mig “rask”. Men igen, så tror jeg ikke jeg ville håbe på det, da jeg ikke bryder mig om at blive skuffet.

Hvad kommer du til at savne mest ved dit ophold i Kina?

Uden tvivl hele pakken. Lyder dumt, men det gør jeg. Jeg kommer til at savne de faste skemalagte dage, hvor man blot kan slå hovedet fra, da man ved hvad man skal, og bare give sig hen til den aktivitet man nu skal deltage i. Jeg kommer til at savne den fysisk hårde træning. Allerede nu synes jeg det er så mærkeligt at jeg faktisk ikke har ondt i hele kroppen hver dag, haha. Det skal dog siges at man faktisk godt kan vænne sig til ikke at have ondt 🙂

Jeg kommer til at savne alle de venner jeg har fået i Kina, og i særdeleshed de tætte kammerater som jeg kunne dele min situation med, og som man altid kunne komme og snakke med. Mest af alt kommer jeg nok til at savne roen – den vanvittige rolige energi, som kunne mærkes når vi sammen stod og dyrkede Qi-gong. Hvor var det dog fantastisk.

Hvad savnede du mest ved Danmark under din tur?

Silke og Trine, og min familie! Jeg tror faktisk ikke rigtig jeg savnede noget materialistisk. Jeg havde alt det jeg havde brug for (tusind tak SKYPE) Årh jo én ting; måske en rigtig god kop kaffe! Det skal dog lige siges at jeg lokkede Kyle til at lave en lækker kop kaffe en gang imellem, og da Sam kom tilbage havde han lækker kaffe med fra Bali.

Hvad var dine første tanker da du kom hjem?

“Bare Silke nu kan genkende mig!”

Hvordan vil du bruge den viden og erfaring du har fået med dig fra Kina?

Jeg bruger det faktisk hver eneste dag uden altid at være klar over det. Som sagt har jeg lært utrolig meget om mig selv, og jeg er blevet meget mere opmærksom på mine grænser; altså hvornår jeg skal sige fra. Derudover benytter jeg ofte Qi-gong og Tai Chi som en form for flugt, eller afstressning, hvilket det absolut er perfekt til.

Jeg har som sagt også tænkt på at starte et Tai Chi/Qi-gong hold op, hvor jeg kan videregive min viden og endda træne samtidig.

Er det sidste gang du besøger Kina og ikke mindst dyrker Shaolin Kung Fu?

Nej! Jeg har lovet Wang Sifu at jeg vender tilbage med min datter, da han vil lære hende den samme form som han lige akkurat nåede at lære mig de sidste to uger (Jeg øver stadig på den) nemlig den enormt flotte og traditionelle form Da Hong Quan 大洪拳. “Da Hong” betyder noget i retning af Stor flod eller stor oversvømmelse, og “Quan” betyder næve.

Hvad er dine planer nu?

Min plan er først og fremmest at finde ud af hvad det egentlig er jeg vil. Jeg har efter Hugos død ikke haft lyst til at vende tilbage som grafiker, med stillesiddende arbejde foran en computer 7-8 timer om dagen. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er ret sikker på det skal have noget med “det grønne” at gøre – altså mere kontakt til naturen. Og så vil jeg selvfølgelig stadig både male og træne fortsat.


Hvad skal der så ske med bloggen fremover?

Jeg regner med at fortsætte med at skrive et indlæg i ny og næ, dog slet ikke med samme frekvens som før. Men i forbindelse med at jeg vil gøre lidt mere ud af mine malerier for eftertiden, så kommer bloggen nok også lidt mere i spil i den forstand.

Jeg vil til sidst igen takke alle dem der har støttet mig, hjulpet mig og holdt mig oppe på min tur – det har været et vidunderligt eventyr, og jeg har ikke kunnet gøre det uden jer. En kæmpe tak! Hvis du skulle have flere spørgsmål angående min tur, er du altid velkommen til at kontakte mig 🙂 Ingen spørgsmål er for dumme.

Og ikke mindst kæmpe stor tak til dig Wang Xinglong Sifu for al den viden og visdom du har delt ud af. Det er ikke sidste gang du kommer til at undervise mig 🙂

Her er en video af min stavform, optaget af Kyle og udgivet på skolens hjemmeside. Jeg er meget beæret over at jeg er blevet en del af skolen.Seneste Indlæg