Peter Rosendahl blog uge 13-14 Shenyang og tatovering

Uge 13 og 14 – kort ferie i Shenyang og ny tatovering

Peter Rosendahl Ikke-kategoriseret Leave a Comment

Shenyang – en tiltrængt pause/ferie

Efter 3 måneders intens træning, med knap så meget restitution som kroppen har hungret efter, det samme mad igen og igen og de samme omgivelser – så kan man godt sige at man trænger til lidt forandring. Udover forandring havde vi, Owen, Jarger og jeg, snakket om at få en tatovering mens vi var her i Kina (også Sam, men han var desværre ikke tilbage endnu da vi tog afsted) så det blev hurtigt besluttet at vi skulle en tur til Shenyang for at holde en “mini-ferie”. Her skulle vi da også lige beriges med et lille besøg hos tatovøren, som Owen allerede havde kendskab til i forvejen.

Tog tur – utrolig smuk togstation i Siping

Byen Shenyang ligger ca. 40 min “lyntogs-rejsetid” væk fra den enormt smukke togstation i Siping Øst. Jeg overdriver ikke hvis jeg siger at det er det smukkeste sted jeg endnu har været i Siping. En kæmpe og meget ikonisk bygning i midten, som er omgivet af det som jeg oprindeligt troede var “kinesisk”, ak jeg arme fjols; parker med de smukkeste træer, buske, vandløb og stier i sten, som fragtede dig fra den ene lille oase til den anden, for til sidst at blive til en togstation.

Det ærger mig virkelig meget at jeg ikke tog mig tid til at tage nogle flotte billeder mens jeg nu var der, men jeg har lånt lidt fra nettet, helt specifikt fra den kinesiske søgemaskine, Baidu.

Sipingdong Trainstation building Sipingdong Trainstation Park

Den mærkeligeste delikatesse

Da vi nu er i Kina er der åbenbart nogle ting som man åbenbart bør prøve, det var i hvert fald hvad Owen fik Jarger og jeg overbevist om. Så i Kina dufter det ikke altid vildt godt inde i byen, og man kan somme tider gå forbi gyder og deslige hvor man får en liflig duft af en blanding af kloak og lort. Det troede jeg selvfølgelig også det var, altså kloak og lort. Men det viser sig at denne liflige duft, faktisk er noget kineserne spiser – altså mad, en spise, en delikatesse …

Stinky Tofu, er hvad de kalder det. Og jeg skal da ellers love for at det er stinky! Vi købte noget af det, igen fordi Owen mente vi skulle prøve det. Jeg prøvede det, atter igen igen fordi Owen mente vi absolut skulle prøve det.

Stinky Tofu - Tastyhut.ca Billedet er frit lånt af tastyhut.ca – det vi spiste så ikke nær så lækkert ud

Igen så lyver jeg ikke hvis jeg siger at det er det absolut mest ubehagelige jeg nogensinde har sat mine tænder i. Jeg havde så svært ved at holde masken i blandt alle disse kinesere der blot stirrede på os mærkelige udlændinge. Jeg kunne ikke få mig selv til at sluge, og da slet ikke tygge på det. Det kvalmende sorte stinky tofu snask voksede i munden på mig.

Jeg kunne mærke hvordan både sveden rendte ned af ryggen og tårerne trillede ned af kinderne på mig. Øv – jeg kunne jo blive nødt til at sluge det stads. Det gjorde jeg så, hvilket resulterede i at jeg igen blev introduceret til denne ubehagelige smag hvert 5. minut, da jeg havde sure opstød resten af dagen. Ikke just min kop te, Haha. Men nu er det da i det mindste prøvet 🙂

Min nye tatovering

Jeg havde leget lidt med tanken om en mindetatovering fra Kina, og havde egentlig også tegnet en skitse. Det skulle så vise sig at tatovøren ikke lige fangede det udtryk og den stil jeg havde i hovedet, så jeg ombestemte mig og tegnede noget nyt. Denne gang en anelse simplere, og lettere at forstå.

Jeg forsøgte at fokusere på ikke at tænke for meget da jeg satte mig ned for at skitsere min tatovering, og det resulterede i at blive meget mere underbevidst end bevidst. Jeg havde blot tre ting jeg ville have integreret, netop disse tre symboler: to nordiske runer, en for styrke og en for visdom, og månesymbolet for kraft.

Tatovøren tegnede min skitse op, og jeg blev tatoveret allerede samme dag.

Tatovør i Shenyang - ny tatovering på læggen Dejlig behagelig position at ligge i når det nu skal være.

Tatovør i Shenyang - færdig version Sådan så den færdige tatovering ud 5 min. efter den var lavet. Jeg havde valgt et rigtig godt sted, for kunne næsten ikke mærke det – før han begyndte på den røde farve…


Jeg må indrømme at jeg fik blod på tanden, og jeg havde et ønske som jeg ikke fik indfriet – nemlig en decideret “mindetatovering”. Et minde om skolen her, et minde om Sifu – et minde om min rejse videre. Det skulle så vise sig at jeg fik lavet den tatovering allerede næste dag.

Tatovør i Shenyang - ny tatovering TRUE Den smertefrie placering jeg havde valgt til den forrige tatovering, skulle hurtigt vise sig at blive opvejet af denne … AV!

Tatovør i Shenyang - TRUE på siden af brystkassen Jeg er så glad for denne tatovering, da den symboliserer alt det jeg gerne vil stå for – dét at være ægte!

TRUE! True står for alt det vi har gået igennem, og alt det jeg forsøger at opnå her. Udover den åbenlyse mening i True, så er det et “ægte minde” (se hvad jeg gjorde der) om Wang Sifu. Han benytter ordet i så mange sammenhænge at det næsten er umuligt ikke at assosciere ham med netop dette ord.

  • True Training
  • True Man
  • True Kungfu People
  • Speak True
  • True Energy
  • True Muscle
  • True …

Disse 4 bogstaver vil for evigt være et symbol på min kamp for at komme videre i livet, og jeg vil for evigt være taknemmelig for at jeg har lært Wang Sifu at kende. Xiè xie Sifu!

Lidt ferie uden smerte – men åbenbart kun lidt …

Efter tatoverings-sessionen fredag (vores 2. dag i Shenyang) blev Jarger desværre nødt til at tage tilbage til hotellet da han natten forinden havde haft det rigtig skidt. Så Owen, hans kinesiske veninde og jeg tog ned i en utrolig smuk park. Her ville vi sidde ved en smuk sø og blot betragte vandet for en stund. Her havde jeg endelig tid til at lære at tælle på kinesisk. Jeg fik stammet mig så meget igennem de kinesiske tal, at jeg faktisk kan tælle til 100 nu 🙂

Shenyang om natten - fra vindue hos tatovør Dette billede er taget ud af vinduet i tatovørens lejlighed – på 26. etage.

Shenyang om natten - bro i parken Utroligt smukt lys på broen i parken i Shenyang – her nød vi et par dumplings og jeg lærte at tælle til 100 🙂

Efter parken fik vi en lækker pizza på en fin italiensk restaurant med en sindssyg flot udsigt over Shenyang. Her koster kildevand åbenbart 46 yuan, som svarer til ca. 46 kroner. Hahaha. Dem fik vi hurtigt sendt tilbage igen 😀

En fantastisk dag skulle dog vise sig at ende ud på en lidt anden måde end vi havde håbet. Jeg tror jeg fik 2 timers søvn den nat. Jeg fik den værste omgang madforgiftning som jeg nogensinde har haft. Jeg troede jeg skulle dø til sidst – det var ubeskriveligt voldsomt og ubehageligt. I dette øjeblik må man godt sige at man savnede sin kære mor som er sygeplejerske. Haha 🙂 Det varede hele natten, og dagen efter havde både jeg og Owen det virkelig virkelig skidt. Det var ikke en fornøjelig tur hjem.

Træningsopdatering – både Tai Chi og Shaolin

Vi er nu allerede ca. halvvejs igennem Tai Chi sværd formen. Igen, en utrolig smuk form som jeg glæder mig rigtig meget til at færdiggøre og øve endnu mere. Jeg har faktisk i dag indsendt en digital ansøgning om blankvåbentilladelse til politiet i DK. Jeg vil så gerne købe et sværd med hjem fra Kina, men det kræver en tilladelse – så nu krydser jeg fingre 😉

I denne uge blev jeg færdig med Shaolin Staff formen, Yin Shou Gun. Det er virkelig en fed form, som jeg helt sikkert vil filme så snart som muligt så I kan se den 😀

Sifu har allerede nævnt at han vil lære mig en individuel fist form inden jeg skal hjem – så det glæder jeg mig enormt meget til. Det er altid spændende hvilken form Sifu vælger at lære én. Det kommer an på ens kropsbygning og ens niveau. Måske jeg får startet på den i næste uge. Vi får se.

Så lige en sidste opdatering her fra. Sam, my man, er tilbage – og han har sørme ægte kaffe med. Sikke en guttermand!!! Ægte kaffe er ikke nemt at finde i Kina, så det er jeg virkelig glad for. Det bliver en fornøjelse at træne med ham igen.

Nu blot 3 uger tilbage

Det er en meget ambivalent følelse, for hold da op hvor tiden da lige pludselig stak af. Men jeg glæder også utroligt meget til at komme hjem til min lille familie, som så tappert og tålmodigt venter på mig derhjemme. Jeg modtog den anden dag en video af min kære datter Silke, som legede med nogle magneter på køleskabet – hun lagde kinden ind til dem og krammede dem rigtig kærligt. Det viser sig at Trine har bestilt 20 køleskabsmagneter med mit ansigt på, som skal være en nedtælling til at jeg kommer hjem. Hold op hvor jeg blev rørt da jeg så den video. Jeg savner dem rigtig rigtig meget – det skal absolut ikke være nogen hemmelighed.

Denne weekend modtog vi nøglen til vores nye kapitel – nemlig nøglen til det hus vi skal leje i Virklund ved Silkeborg. Et hus med have ned til Thorsø, hvor jeg som barn har holdt sommerferie. Et virkeligt smukt og idyllisk sted. Udover dét, så er det tættere på familie og venner! Vi håber på en ny start på livet.

Nu vil jeg blot sige rigtig rigtig god søndag, og tusind tak for din tid 🙂