Uge 10 – Påbegyndelse af Shaolin Staff Form – “Yin Shou Gun”

Peter Rosendahl Ikke-kategoriseret Leave a Comment

Shaolin Staff form – Yin Shou Gun

Jeg er nu begyndt på min første Shaolin Staff Form, som hedder Yin Shou Gun. Det er en meget populær form, som bruges til begyndere da den indeholder de fleste af de basale teknikker fra kamp med stav.

Selve formen er ikke så lang, så den tager ikke så lang tid at lære at kende. Det der tager rigtig lang tid derimod, er at udføre den rigtigt. Der er et par svære trin i formen, som bliver ret interessante at arbejde på 😀

Hele weekenden stod på træning af “flowers” som jeg viser i starten af videoen. Det betyder bare så meget at man har dem i orden før man påbegynder en form som denne. Det er lidt det samme princip som “Du skal kravle før du kan gå”…

Sifu kom hjem i nat kl. 01.00 og var allerede oppe og træne os i morges klokken 06.00 – og hvor var han glad for at se os. Han var ét stort smil da han trådte ind af døren til træningssalen. Det var så dejligt at se ham komme tilbage igen.

Mens han var væk, har vi arbejdet på en Shaolin Group Form som han blev super glad for at se os udføre. Den er på film herunder:

Jeg har reduceret mængden af min træning

– da jeg har følt en ubalance mellem krop og sind, som har påvirket mit humør og min psyke rigtig meget. Jeg har snakket ret meget med både Kyle og Sifu om det, og de er begge meget forstående. Det er virkelig rart at blive taget seriøst. Jeg føler Sifu sætter sig i mit sted og hjælper mig videre på en måde som ingen anden ville kunne.

Og ja, selvfølgelig presser han mig stadig ud over mine evner, og ja selvfølgelig får jeg også stadig et smæk med staven hvis ikke jeg udfører mine bevægelser rigtigt. Jeg føler mig på ingen måde specielt behandlet, men han har sagt til mig at hans mål er at sende mig tilbage med ny glæde for livet.

Lige nu træner jeg Tai Chi og Qi Gong både morgen og aften, og deltager i morgen/formiddagstræningen. Jeg holder i øjeblikket pause fra de meget fysisk hårde aktiviteter, som Sanda (Kinesisk Kickboksning) og powertræning. I stedet for disse, forsøger jeg at meditere og fokusere på at styrke mit indre.