Peter Rosendahl Xinglong Kungfu staff training

Uge 8 – Staff Training og Massiv hedebølge

Peter Rosendahl Ikke-kategoriseret Leave a Comment

Ingen video i denne uge på grund af meget dårligt netværk

Jeg har besluttet mig for ikke at bruge tid på at bøvle med at uploade video i denne uge, da vores internet er ekstremt upålideligt lige for tiden.
Ud over det har jeg haft store problemer med at oprette forbindelse til min VPN service. Så jeg har faktisk næsten ikke snakket med min kære lille familie i denne uge. Det kan jeg mærke ret tydeligt. Det har så kæmpe stor betydning at se både Trine og Silke har det godt, så det påvirker mig faktisk mere end jeg havde forventet, at jeg ikke har snakket med dem siden i tirsdags.

Noget af det jeg elsker aller mest ved at ringe hjem til mine piger, er når Silke snupper mors telefon og render rundt med mig og “snakker” til mig og fortæller mig alt muligt. Det er så dejligt!

Jeg er så stolt af min store pige at jeg bliver nødt til at dele disse to billeder med jer. Jeg bliver så glad når jeg ser hende.

peter rosendahl blog Silke 01 peter rosendahl blog silke 02

Staff Training – endelig!

Så kom tiden jeg har set lidt frem til. Tid til at lære Shaolin Stav – en af de fire oprindelige og mest populære shaolin våben.
Det siges, at hvis man mestrer stav, som i øvrigt tager rigtig rigtig lang tid, har man den fundamentale viden til hurtigt at lære andre våben som sværd, spyd, pisk og 3-sektions-stav.

Vores træning med stav starter med at vi lærer 2 forskellige “flowers”, som Sifu kalder dem. Det er kort fortalt en rotation af staven til begge sider. (Jeg skal nok uploade video når jeg kan)

Når vi har trænet disse flowers tilpas længe, og Sifu er tilfreds, vil han starte med at lære os en af de oprindelige gamle Shaolin Staff forme. Det er en super flot form, og tager meget lang tid at mestre, men hold nu op hvor jeg glæder mig 🙂

Jeg tror også stav er og bliver mit foretrukne våben inden for Kung Fu – så jeg er meget godt tilfreds med at det er det første våben vi skal lære.

Sifu er på ferie – London og Marokko

I mandags havde vi fornøjelsen af at nyde Sifus “sidste” træning for de næste to ugers tid. Han skal nemlig til både London og Marokko, hvor han sammen med en gammel elev skal holde nogle workshops omkring Kung Fu. Det er selvfølgelig en skam at vi ikke skal træne under ham de næste to ugers tid, men vi har fået en super kompetent og meget meget dygtig træner i stedet for, nemlig en af Sifu’s første elever, Kyle.

Han er oprindeligt fra Canada, men lever nu fast i Kina hvor han har sit eget værelse her på skolen. Han er ikke elev længere, pga. personlige årsager, men hjælper Sifu med at køre skolen og så deltager han i stort set alle vores Kinesisk Kickboksning timer hvor han også underviser normalt.

Hedebølge påvirker vores træning

De sidste to uger har næsten ikke været til at komme igennem. Der har været så overdrevet varmt. Så varmt så vi faktisk har haft svært ved at drikke nok vand. Vi har svedt i litervis, så meget så vi op til flere gange under en trænings session kunne vride vores tøj for sved.

Jeg må indrømme at jeg absolut ikke er fan. Jeg er ikke fan af at træne så hårdt, så længe og så meget, når det er så varmt – men hvad kan man gøre andet end at bide tænderne sammen og drikke endnu mere vand.

Problemet med varmen, er at vores værelser bliver så overdrevet varme, at vi har svært ved at sove om natten. Det påvirker vores restitution rigtig meget at vi ikke får nær så meget søvn, og det gør at vi er mere sløve end normalt, hvilket gør os langsommere til at lære. Ikke en god kombination. Men det skulle eftersigende “kun” vare 2-3 uger mere. Puha.

Næste uge byder på

Kyle er ved at lære os en ny gruppe form, som vi alle kan udføre sammen. Det giver bare så meget når man udfører en form sammen 10-15 personer på samme tid. Så han håber på vi kan færdiggøre den inden Sifu kommer tilbage. Det skal vi arbejde på i næste uge.

Derudover håber jeg på en anelse mindre varme og meget mere Trine og Silke end denne uge 🙂

Jeg håber også på at kunne uploade lidt video i løbet af ugen måske – ellers bliver det i næste weekend.

Kan I have en rigtig god søndag. Man varme tanker fra Kina 😀