Peter Rosendahl rygestop - nu på 1 måned - succesfuld takket være træning i haven

Mit rygestop er 100% succesfuldt takket være min træning

Peter Rosendahl Ikke-kategoriseret Leave a Comment

Mit rygestop har nu rundet en måned

Takket være min daglige træning og min kommende tur til Kina, kan jeg nu officielt erklære mit rygestop for 100% succesfuldt. Rygning og kung fu hænger heller ikke særligt godt sammen. Min status er nu:


  • 29 dage og 12 timer
  • 881 kr sparet
  • 440,5 smøger jeg ikke har røget

Grunden til jeg deler dette med jer er absolut ikke for at pudse min glorie, men blot for at styrke min motivation til at holde mit rygestop. Måske det endda kunne inspirere nogle af jer til at gøre det samme?

Erstat din “bedste ven” med noget andet under et rygestop

Jeg har erfaret at trangen til at ryge oftest opstår som følge af socialt samvær med andre rygere, eller i forbindelse med en helt almindelig vane, hvor jeg normalt tog en smøg.

Jeg havde f.eks. for vane at tænde en smøg hver gang jeg gik uden for døren. Den vane skal brydes med noget andet. Jeg besluttede mig for at lave et mantra som jeg skulle sige til mig selv når jeg blev mindet om de her irriterende smøg-trangs-vaner:

Du har ikke brug for at ryge. For hver smøg du IKKE ryger, får du det bedre. Stærke personer ryger IKKE. Trangen til at ryge er kun oppe i dit hoved – din krop har ikke brug for det!Peter Rosendahl

Nu vil jeg lige for en god ordens skyld skynde mig at sige at jeg med ovenstående absolut IKKE siger at rygere er svage! Det var kun for at overbevise mig selv om at jeg skulle stoppe.

Hvis trangen stadig var der, efter jeg havde reciteret mit mantra et par gange, gik jeg over til at lave nogle fysiske øvelser imens. Det kunne f.eks. være noget så simpelt som at stille sig op på tæer og ned igen – måske gjorde jeg dette 40-50 gange. Og BUM – min trang til at ryge var pludselig væk som var det magi. Og som resultat af dette, er det faktisk blevet en vane for mig at bevæge mig meget oftere – også uden egentlig at have haft lyst til at ryge. Det er hvad jeg kalder WIN WIN.

Peter Rosendahl træner udendørs i forbindelse med 1 måneds rygestop

Jeg bruger ofte udendørs træning til at koble af og connecte med naturen. Det er en fantastisk måde både at få frisk luft og motion på.

Træning var nok ikke helt nok alligevel

Når jeg nævner at mit rygestop er 100% succesfuldt takket være min træning, er det nok alligevel ikke helt korrekt. Jeg tror jeg har indtaget hvad der svarer til omkring 25.000 kalorier af Yankiebars og Hollybars – men dette er heldigvis ikke nødvendigt længere. Jeg har ikke brug for nær den samme mængde “erstatning” nu, som jeg havde da jeg påbegyndte mit rygestop.

Udover at kværne et utal af chokoladebarer, fandt jeg meget hurtigt ud af, at jeg ikke havde den samme trang til at ryge når jeg gav mig til at male – så det at male har også hjulpet gevaldigt. Hvis du skulle være interesseret i at se hvad jeg har malet, så tag endelig et kig på mit lille ydmyge Online Galleri.

Mit rygestop gik i vasken efter næsten 4 år

Efter næsten 4 år, hvor jeg havde været mere eller mindre røgfri (jeg røg gerne et par smøger når jeg var i byen eller blev tilbudt en smøg), fik mit daværende rygestop desværre en brat ende da Hugo døde.

Jeg havde simpelthen brug for et eller andet til at erstatte mit konstante tankemylder, og her faldt jeg bare pladask tilbage i samme rutine som jeg havde 4 år forinden. Jeg er næsten helt sikker på at dette skyldtes at jeg ikke stoppede 100% – og holdt ved min beslutning.

Jeg røg når end jeg havde muligheden for det. Oftest var det dog til fester, eller når min kæreste Trine ikke vidste det. Mit daværende rygestop var ikke “mit eget valg”, og det havde en kæmpe indflydelse på hvordan jeg tænkte om det. Jeg stoppede udelukkende for at tage hensyn til Trine, og til mine kommende børn – men det kom ikke oprigtigt indefra. Det er rigtig vigtigt at det er din egen beslutning, når du påbegynder et rygestop.

Har du gode råd eller tips til et rygestop?

Hvis du har nogle gode råd til hvordan du stoppede med at ryge, er du meget velkommen til at dele dem med mig og alle andre i en kommentar herunder. Jeg er meget spændt på og interesseret I hvad andre har gjort for at gennemføre et rygestop.

Har I brugt nogen former for hjælpemidler? Nikotin-plaster, tyggegummi, mister eller måske gået over til at dampe? Jeg selv har ikke brugt noget af ovenstående, da jeg blot følte jeg udskød mit rygestop endnu mere – jeg tog, det nogen ville kalde, en kold tyrker!

Hvis du har brug for yderligere motivation til at stoppe med at ryge, så prøv lige at læs denne artikel fra Metro Express. Her beskriver de hvad der sker med kroppen allerede 2 min efter et rygestop 🙂